Kezdőlap » » Manfréd és Anton kalandjai 3. - Manfréd és Anton világa


Manfréd és Anton kalandjai 3. - Manfréd és Anton világa

Téti István

img

 

Hozzáférhetőség: Raktáron
130 oldal
kemény kötés
EAN Kód: 9786158119801
Bolti ár 15,10 €
Internetes ár:
14,35 € ( Ár az adót tartalmazza! )

Vásárolni kívánt mennyiség:
 db 

Rövid tartalom...

Manfréd és Anton világa méltán nevezhető napjaink egyik legfontosabb gyerekkönyvének. Hiszen olyan aktuális, nagyon is valóságos problémákat feszeget, mint a digitális világ káros hatásai a gyerekekre; az iskolai pletykák, gúnyolódások következményei; a pénz és az értékek fogalmával kapcsolatos alapvető ismeretek hiánya. Mindezekre a kisiskolások nyelvén, izgalmas, szórakoztató történeteken keresztül világít rá és ad megoldást a szerző. A mű érzékletesen nyújt betekintést a fiúk és lányok lelki világába, és a különféle szituációkban szinte minden gyerek magára ismerhet, ezáltal pedig azonosulni tud a szereplőkkel.

Manfréd és Anton világa nem csak lebilincselő olvasmány a 8-12 éves korosztály számára, hanem célja a társas kapcsolatok, az értékrend, az önbecsülés, a kreativitás, a képzelőerő, a szókincs, a magabiztosság, a bátorság és a kitartás, valamint az érzelmi intelligencia fejlesztése, továbbá a helyes és helytelen, a jó és rossz közötti különbségtétel erősítése, az erkölcsi alapok helyretétele.

Manfréd és Anton új kihívásokkal néz szembe. Bonyodalmak, félreértések, veszély, kaland, izgalom és sok tanulság vár a két testvérre. Féktelen száguldás, békésnek induló erdei séta, iskolai pletykák, egy veszedelmes folyó, kemény munka és két világ szembenállása gondoskodik róla, hogy ne legyenek unalmas napjaik. Medox bajba keveredik, Vivien felbukkanása új helyzetet teremt, Laura és Szilvi nyomozásba kezd, hogy kiderítsék az igazságot, miközben Anton élete nagy megmérettetésére készül, Manfrédnak pedig egészen másfajta nehézségekkel kell megküzdenie, mint eddig.

Téti István új műfajt teremtett a Manfréd és Anton gyerekregényekkel, a sorozat 3. kötete pedig méltó folytatása az eddigi részeknek, ugyanakkor az előzmények ismerete nélkül is érthető, önálló mű. Egyedi stílusa különleges hangulatot varázsol, míg a részletgazdag leírások révén szinte látjuk magunk előtt az eseményeket. És hogy a lelki szemek mellett a fizikai se maradjon inger nélkül, ismét Szabó Celestin csodálatos illusztrációi színesítik Manfréd és Anton legújabb történeteit.

Manfréd és Anton világa jóval több, mint egy lebilincselő olvasmány. Nem csupán szórakoztat, hanem ezekben is segíthet a gyerekeknek:
  • A szókincs, a képzelőerő, a beleélési képesség fejlesztése
  • A félelmek, gátak legyőzése
  • A kitartás, akaraterő, győzni akarás fejlesztése; motiváció
  • A társas kapcsolatok fejlesztése (testvéri, nemek közötti kapcsolat, csoporton belüli viselkedés)
  • A digitális eszközök helyett a külvilág, a természet és a kreatív játékok preferálása
  • Annak erősítése, hogy a nagy célok elérhetők, de meg kell dolgozni értük
  • A szülőkkel való kapcsolat fejlesztése
MTVhZmU