Kezdőlap » » Darwin Wells a Vadak földjén


Darwin Wells a Vadak földjén

Téti István

img

 

Hozzáférhetőség: Raktáron
272 oldal
kemény kötés
Bolti ár 18,80 €
Internetes ár:
16,90 € ( Ár az adót tartalmazza! )

Vásárolni kívánt mennyiség:
 db 

Rövid tartalom...

Téti István lélegzetelállító ifjúsági regénye a klasszikus romantikus kalandregények varázsát idézi, mégis nagyon újszerű, mondanivalója pedig aktuálisabb, mint valaha. Rendkívül fordulatos cselekményének és lenyűgöző stílusának köszönhetően szinte belecsöppenünk a történetbe, ami magával ránt és a hatalmába kerít.

 

Darwin Wells a Vadak földjén azonban nem csupán szórakoztat. Mesterien közvetíti az olyan, kihalófélben lévő, tradicionális értékeket, mint a becsület, a férfiasság és nőiesség, az illem, a bátorság, vagy az erkölcsök tisztelete. Valósághűen ábrázolja az élet kegyetlenségét és szépségét, a nemes szív, az erős akarat és az elszántság diadalát. Lenyűgöző és inspiráló alkotás korunk ifjú hölgyei és urai számára.

A sanyarú sorsú Darwin Wells tizenhat évesen nekivág a világnak, hogy megkeresse rejtélyes körülmények között eltűnt édesapját. Potyautasként elrejtőzik a Fekete Sellő nevű, kétes hírű vitorláson. Épp erre a hajóra száll fel álruhában a sorsa elől menekülő ifjú hercegnő, Melody Milford is. Kíméletlen tengerészek társaságában vezet az útjuk a viharos óceánon keresztül Angliától egészen a fekete kontinens déli csücskéig. Sok veszedelmes kalandot élnek át, de az igazi megmérettetés csak a partraszállás után kezdődik. A 18. századi Afrika érintetlen vadonja vár rájuk, tele ezernyi veszéllyel. Kegyetlen vadállatok és még kegyetlenebb harcos törzsek között vezet az útjuk a Narawozák ősi birodalmának romjaihoz, amit a legenda szerint átok súlyt. A birtokukba került titkos térkép segítségével igyekeznek eljutni a mesés kincseket rejtő Végzet hegyéhez, ahol talán megtudhatják, mi történt Darwin apjával.

Közben a fiatal harcos, Mandla is elindul a Vadak földjére, hogy beteljesítse a törzs varázslója által jövendölt végzetét. Darwinnak és Melodynak pedig nem csupán a félelmetes vadon ezernyi fenyegetésével kell szembenéznie, hiszen a nyomukban liheg katonáival a bosszúszomjas gróf, aki erőszakkal akarja hazavinni a hercegnőt. Ám segítőik is akadnak, egy mongúz, egy sólyom és egy leopárd „személyében”. A kérdés mégis az, túl lehet-e élni ezt az utazást, és épségben eljutni oda, ahonnan ember még nem tért vissza…

„Ez a föld maga a fekete pokol. Afrikában vagy, és ennél kegyetlenebb hely nincs a világon. Itt csak az oroszlánok élnek túl, de még nekik sem megy könnyen. Légy oroszlán, fiam, különben keselyűk lakomája leszel.”

 

OGZmMDdk