Kezdőlap » Történelem » 1000 történelemformáló esemény


1000 történelemformáló esemény

img

 

Hozzáférhetőség: Nincs raktáron
Bolti ár 49,90 €
Internetes ár:
44,90 € ( Ár az adót tartalmazza! )

Rövid tartalom...

Újfajta történelemszemlélet.

"Ön egy szokatlan történelemkönyvet nyitott ki, amely viszonylag kis kötet keretein belül bemutatja az egész világ történetét, az összes földrészen." (Jared Diamond, az 1000 történelemformáló esemény című kötetről)

A 21. századból egy új szemlélettel végigtekintünk azokon az eseményeken, amelyek során eljutottunk napjainkig. A National Geographic 1000 történelemformáló esemény című kötete hét lenyűgöző fejezetben, páratlan és mindenre kiterjedő módon mutatja be a Föld történetét. A fejezetek eleven és lényegre törő, 1-től 1000-ig számozott cikkekkel mutatnak be egy-egy korszakot, s a szöveget remek illusztrációk, kiegészítő lábjegyzetek, képekhez fűzött tanulmányok és szemtanúk leírásai kísérik.
A magyar olvasók kedvéért könyvünk közel 100 magyar vonatkozású eseményt is tartalmaz, így megtudhatjuk, mi történt a távoli földrészeken abban az időben, amikor Mátyás király uralkodott, vagy hogyan befolyásolta Amerika történelmét számtalan lenyűgöző magyar egyéniség.

Tájékoztatás a könyvről:
- A fejezeteket történelmi tanulmány vezeti be illusztrációkkal ellátott időtáblázattal, amely felhívja a figyelmet a korszak kiemelkedő pillanataira.
- 1000 számozott cikk sok ezer év legfontosabb eseményeiről ad rövid, de átfogó leírást.
- Színes élőfejek és oldallécek könnyítik meg az eligazodást az anyagban.
- 400 illusztráció és 20 képes tanulmány világít rá a kulcsfontosságú eseményekre, olyan lenyűgöző alkotásokat mutat be, mint Picasso Guernicája és egy atom első komputergrafikája.
- 40 kapcsolat cikk segítségével megtudhatjuk, hogy egy esemény az idők folyamán milyen hatást gyakorolhat más eseményekre: a teremtésmítoszoktól és a történelem előtti korok festményeitől a felhőkarcolók építéséig és a távoli bolygók felfedezéséig.
- 300 lábjegyzet világít rá a fontos események egyes vonatkozásaira (például Szent Ágoston, akit a nyugati teológia alapítójaként tisztelnek, Algériában született).
- 50 Szemtanú segítségével az olvasó megismerheti egy-egy kor történelmét olyan személyek tapasztalatain keresztül, mint I. Erzsébet királynő, a felfedező Robert Peary, a diktátor Benito Mussolini, Eva Hart, a Titanic túlélője, Rosa Parks, a polgári jogokért folytatott harc kiemelkedő alakja, és még sokan mások.

ODhiNj