Kezdőlap » Folyóiratok, magazinok » Kassai Figyelő 2018/02


Kassai Figyelő 2018/02

img

 

Internetes ár:
1,00 € ( Ár az adót tartalmazza! )

Vásárolni kívánt mennyiség:
 db 

Rövid tartalom...

Naznacsilni” akarom, hogy ez nem csak alulról jövő kezdeményezés – ez a furcsa cím a Kassai Figyelő februári (utolsó?) számának vezércikkét takarja, mégpedig a szepsi Bartók Csaba tollából, aki a fokozódó nyelvromlás (rontás) kapcsán vetette papírra gondolatait. Bartók keményen ostorozza az egyik helyi, magyartalanságokkal teli lapot, amely tele van értelmetlen és fogalmazászavaros mondatokkal.

A lap februári száma Korpos Albert verse jóvoltából a hagyományos disznótorost köszönti.  A februári számból sem hiányozhatnak a város és a tágabb régió rendezvényei. Így beszámolnak a haló poraiból feléledt kassai Pinceszínpad új bemutatóiról, a kassai újévi koncertről, a Csermely Kórus hagyományos újévi hangversenyéről, a kassai robotépítő diákok sikereiről, az encsi Kassai Szinházi Újságra emlékező kiállításról, a Köldökzsinór programról, és a kassai Márai Sándor Gimnázium diákjainak budapesti sikeréről, akik megnyerték a Wallenberg nyomán című történelmi vetélkedőt.

Közli a lap Földi László (Európai zsákutcák) és Pintes Gábor (Mit tehetünk és mit nem?) jegyzetét. Olvashatnak A magyar nemzeti kisebbség Csehszlovákiában az államközi kapcsolatok kontextusában című kötetről. Batta György a kassai futball-legendára, Józsa Lászlóra, míg Máté László Fábry Zoltánra, a felelős, felelő emberre emlékezik. Interjút olvashatnak Albert Sándorral a felvidéki szakképzés helyzetéről, jelenéről és jövőjéről, és nem feledkeznek el Helmeczy Mihály íróról, a nyelvújítás kiemelkedő alakjáról sem.

Havasi Péter alapító-főszerkesztő megerősítette portálunknak, hogy ha nem kapnak kiemelt támogatást a lap további megjelentetésére, akkor valószínűleg a februári szám a Kassai Figyelő utolsó száma.

MmMwZ